Feb 22, 2015

Doručak za slobodnu subotu


Ništa lepše od pripreme ukusnog doručka za još jednu slobodnu subotu u nizu, ali ovaj put sunčanu. Ustala sam rano i bacila se na pripremanje zapečenih prženica na moj način. Pripremam ih odokativno i uvek su odlične. Lako si za spremaju i brzo su gotove, a isto tako i nestaju.



Zapečene prženice na moj način

Potrebno Vam je:

- Stari hleb,
- 2 jaja,
- Mleko (oko 3 dcl)
- Sir po izboru,
- So.


Prvo se umute jaja, pa se doda mleko, izdrobljeni sir i so. Nakon toga se hleb iseče na deblje kriške i natopi smešom. Kriške se ređaju u podmazan pleh. Peču se oko nekih 20 minuta do pola sata na 250 stepeni.



Spolja su hrskave, dok im je unutrašnjost mekana. Ukusne su i tople i hladne, ali ja ih pretežno jedem dok su još uvek tople.
Zapečene prženice su savršene za slobodnu subotu.


Slobodna subota je još bolja ako se provede u društvu dragih prijatelja.


Do narednog posta,
mah-mah...

16 comments:

  1. izgledaju delicious i prosto jedva cekam sledeci vikend da isprobam!! (jes' da je ponedeljak i da je radna nedelja tek pocela, ali vikendu se uvek treba radovati, ma koliko da je daleko :) )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vikendi su uvek posebni pogotovo nakon radne nedelje, iskreno se nadam da si uzivala :)

      Delete
    2. Vikendi su uvek posebni pogotovo nakon radne nedelje, iskreno se nadam da si uzivala :)

      Delete
  2. Izgleda baš fino, morati ću probati. ;)

    ReplyDelete
  3. Izgledaju slasno! Hvala na posjeti! Pozdrav iz Rijeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, veoma su ukusne ;) nema na cemu, pozdrav i vama :)

      Delete
    2. Da, veoma su ukusne ;) nema na cemu, pozdrav i vama :)

      Delete
  4. Njam, njam :) Sigurna sam da su preukusne kao što i deluju na slici :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja ih obozavam, mogla bih da ih jedem svaki dan :)

      Delete
  5. Mmm, ove deluju jos bolje nego klasicne przenice jer su pecene i zdravije. Taman da pojedes jedno parce vise, bez grize savesti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saska super su, uopste nisu masne, skoz su bez grize savesti :D

      Delete
    2. Saska super su, uopste nisu masne, skoz su bez grize savesti :D

      Delete
  6. Uh, ovo bas izgleda dobro a i koliko vidim lako se prave. :) Morat cu da probam.

    ReplyDelete
  7. Mirisu dovde a ja na dijeti :))

    ReplyDelete